fredag 15 juli 2011

Boråkra Skola till salu!


Nu berättar jag med tårar i ögonen att Boråkra Skola är till salu. Detta unika och vackra boende hyrde vi av svärföräldrarna i 2 år, innan vi hittade vårt Sofieberg förra sommaren.
Letar du ett stort hus på landet som har nära till stan, stall och idrottsarena, så ta chansen här, för detta är inget vanligt köptillfälle!
Har du intresse för att bevara och restaurera det gamla är detta huset för dig!

Stora Skolan är byggd 1884 och är varsamt renoverad i tidsenlig stil mellan 1996-2004.
Lilla Skolan är byggd 1909 och har renoveringsbehov, men kan bli en underbar inredningsaffär/lanthandel med de rätta idéerna och en renovering.
Stora Skolan på sina maffiga 250 kvm och imponerande takhöjd på 4.20 i skolsalen/vardagsrummet är som gjord för den stora familjen eller den konstnärliga själen som målar tavlor i attelje!
Sitt framför kaminen och blicka ut över landskapet i de stora fönsterna, eller ta ett värmande bad i hörnbubbelbadkaret i det helkaklade badrummet på övervåningen.
Nedervåningen består av stor hall med handkammare, 3 stora sovrum, kök med matsalsrum, avdelat med en underbar köpmansdisk, 60 kvm teve/vardagsrum och 4.20 i takhöjd.
I den stora hallen till ingången på framsidan finns plats för liten toalett med dusch och här går även den vackra trappen upp till övervåningen med helkaklad badrum med bubbelbadkar, två sovrum och en gigantisk oinredd vind.

För mer info, klicka här.

Nu kära vänner, går jag på 4 veckors semester. Jag hade tänkt uppdatera bloggen, men om det dröjer så vet ni varför. :) Trevlig sommar!

3 kommentarer:

  1. Hej,

    Trevlig sommar tillbaka, hoppas vädret är soligt och varmt men ändå med några skurar emellanåt, så att loppis besöken känns extra mysiga.

    Retroprylarna är tillbaka fast med egen butik :) Vi ska försöka få alla läsare till den bloggen istället då vi planerar att hålla samma anda och mått i butiksbloggen som vi gjort i vå vanliga blogg. Vi har saknat att gräva in oss i din blogg, vilket vi normalt kollar minst två gånger per dag. Dina fotografier är så inpspirerande. Du är alltid välkommen till oss om du har vägarna förbi.

    Ha en toppensommar :)

    (ps, då vi haft koll på två bloggar har vi haft svårt att kommentera på allas bloggar eftersom blogger krånglat.)

    SvaraRadera
  2. Tack, ni är så söta, blir så glad av era kommentarer! :) Jag lägger till er hemsida på bloggen!

    SvaraRadera
  3. Hej Sandra,

    Nu är den såld, skolan! Och vi är lika sålda fastän vi är köpare.

    Det är inte svårt att förstå alla känslor som detta fantastiska hus väcker hos dig. Stefan och Carina har gjort ett suveränt jobb med att renovera och bevara alla skolans kvaliteter.

    Nu hoppas vi att vi kan vårda och utveckla detta fina arv på bästa sätt. På sikt ska vi öppna Bed and breakfast så att människor från när och fjärran kan komma och njuta av Boråkra och dess omgivningar.

    Det borde inte vara svårt. Vi har bott i huset några dagar och stormtrivs redan.

    Med vänliga hälsningar,

    Per och Lotta


    PS
    Vi har tjuvstartat Boråkra Bed and breakfast på Facebook. Så småningom kommer det också en vanlig hemsida.

    SvaraRadera