måndag 7 mars 2011

vår!


Vilken underbar helg vi haft! Solsken och plusgrader, snösmältning och fågelkvitter!
Hönsen var helt yra av allt gräspickande och sprang, flög, hoppade, pickade och värpte om vartannat medan katten Maowis höll uppsikt, mjauade, solade och njöt i fulla drag!
Själv röjde jag ur all bråte och fixade ordning i växthuset. Gissar på att det var minst 10 år sen någon brydde sig om det senast!

När vi flyttade in var vinrankan var helt vild och växte innuti hela växthuset, ut genom rutor och hade brutit loss halva taket på sin väg mot ljuset.
Denna beskärde J ganska kraftigt i december, så vi får se om några druvor mognar i år, i fjol blev det en massa klasar, men ingen mognade.

Det var även fullt med pappkartonger, löv och grenar som jag eldade upp. Sprang mellan växthuset och tunnan utan jacka, solen gassade och det var helt vindstilla, sån härlig vårkänsla!

Jag hittade en stenlagd gång utanför och innuti växthuset, där jag bara trott det var jord innnan, trevlig överraskning!

Nu är det så fint och trivsamt där ute, så jag ska ställa ut ett par rottingstolar så det kan mysas nu till våren!
Måste byta några trasiga rutor så det håller värmen, kitta om en del andra som trillar när som helst.
Den ena rutan, som tur bara halv, sprang ju Maowis rakt igenom, som en liten gråvit projektil med glaset sprutades åt alla håll!
Tänkte att nu kommer han aldrig hem igen, men det dröjde bara tio minuter så kom han jamandes igen, utan en skråma. Antar att han inte gör om det där igen.

Det var lite av vad vi pysslat med denna första vårhelg!

Tog lite snabba bilder med mobilkameran, ber om ursäkt för den dåliga kvalisorten.
Det kommer bättre på det färdiga växthuset!

Växthuset före:
Vi passade, som säkert många andra, på att inta vår första måltid ute!

4 kommentarer:

 1. Oj vad härligt det ser ut! Där jag bor har vi metervis med snö och som det ser ut att vara hos er nu har vi i slutet av maj.

  SvaraRadera
 2. Härligt med lite vårpyssel! Jag såg ett första litet grönt skott på min kärleksört som står ute på den inglasade balkong i helgen så nu börjar man allt få lite vårkänslor! :)

  SvaraRadera
 3. Nu blir jag avis... Här är det som hos Maria, 1 meter snö och halvstorm. Dock har ljuset börjat komma åter.

  SvaraRadera
 4. Maria o khina; Hoppas er snömängd försvinner snart så ni med får njuta av våren!

  trillivippa: Inglasad balkong verkar bra! Jag hade velat ha ett inglasat uterum med året runt värme, men det passar sig inte på gamla trähus, men en liten veranda sen om 10 år kanske! :)

  SvaraRadera