torsdag 24 mars 2011

kackel i hönsgården

Miss Värphöna


I morse var hönorna helt toesta (tosiga på hasslöspråk) och bara skulle ut när jag öppnade för att ge dem sin frukost! Lyckades hålla kvar dem medans jag fodrade och fyllde på vattnet, men sen hade de tröttnat på maten och skulle ut i vårvädret, så när jag försökte komma ut, smet istället 5 ystra hönor ut i en flygande fläng.

Suckade leende och lät dem vara medans jag lämnade av dagens äggskörd, hela 5 ägg i blandade kolörer, rekord från de nu 7 hönorna! Kul att de nya redan börjat värpa.

Vi har för tillfället ett överflöd av ägg, så antingen får jag gå på pannkaksdiet en vecka, eller så får jag baka lite mer. Gårdagens peanutcookies blev ju en succé på jobbet!

Fick receptet från boken "Lyxiga cupcakes och läckra kakor", som jag köpte på bokrean. Recepten kommer från Hummingbird Bakery i London. Det ska tydligen vara Gwyneth Paltrows favorit bageri och hade jag känt till det stället när jag var där i somras hade jag gått ditt minst ett par gånger under de fyra dagarna vi spenderade där!
Kan verkligen rekommendera den, har testat muffins och cookies och de har blivit himmelskt goda! Tror hemligheten är att använda vaniljessens istället för vanligt vaniljsocker.

Men för att återgå till de vilda hönorna på flykt..
Två av dem sprang in självmant, den tredje var lättfångad men de två andra, ja jösses.
Kan inte säga annat än att de hönorna som är en blandning av Åsbo och vanlig värphöna är riktigt smarta!
Värphönan flydde in till maten, parerade mig med huvudet ett par gånger, innan hon tillslut blev infångad med ett högljutt, besviket kacklande.

Miss Clever-Åsbokorsning
Åsbokorsningen däremot parerade mig likt Robin Söderling, sprang och gömde sig under den gigantiska forsythian och fortsatte sedan flykten in bakom utegårdens bergiga och snåriga landskap, med mig hack i häl!
Upp och ner, fram och tillbaka for vi och sedan stannade vi upp två långa sekunder och blängde på varandra, hon uppe på berget och jag nedanför.
Sen gjorde hon ett x antal snygga fintar till, innan hon lyckades lura in sig själv i hönsnätet som stod i en rulle framför inhängnaden.
Tack för det säger jag bara, annars hade jag nog kunnat jaga henne en bra stund till, istället för de nästan 10 minutrarna jag redan lagt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar