tisdag 1 mars 2011

antikmarknad eller loppis?

Har ju fortfarande inte berättat om loppisrundan mamma och jag var på förra helgen, när vi först åkte till den stora loppisen i Jämjö, som är ungefär 4-6 gånger per år. Jag har tidigare lyckats fynda endel saker, men retat mig på att pensionärerna rotat fram sitt gamla vardagsporslin och skrivit lappar på "Gustavsberg" "Rörstrand" och iochmed dessa namn, så är det plötsligt helt okej att ta 100;-.
Nu hade detta eskalerat å det grövsta och priserna var minst 200;- på samma saker.

Jag hittade en fin karott och frågade om priset. "Det är Rörstrand, det är fina grejer." Jo, jag vet vad det är, men vad vill ni ha för den? Ja den fina vill vi ha 200;- för." Ja, eller hur! snäste jag och gick vidare.
Samma scenario utspelade sig vid varenda bord tills jag nådde kulmen och exploderade. En gubbe med en Gustavsbergsvas, omärkt, utan prislapp, aha, fyndchans tänkte jag, men vad säger han? Jo, han berättar tillverkare och designer och vill ha 500;-!!
Där fick jag nog och gick därifrån, morrandes med mamma i hälarna.
Vad är det för fel på folk! Kalla det inte loppis när det inte finns en enda billig sak i hela lokalen! Kalla det antikmarknad om de nu måste stå där med sina dyra pinaler, eller helst håll er därifrån och sälj sakerna på Tradera istället!
Jag blir så arg av sånt här!

Körde istället till Listerby där de hade 25% rabatt på loppissakerna, som redan hade hyffsade priser. Bland annat två kryddburkar i form av gubben och gumman från Anita Nylunds "Vår lilla stad", 50;- för både. Dock något naggade, så inget köp.
Hittade däremot en Reda från en specerihylla och ett par gamla virkade handskar som passade perfekt. Det blev 20;- för båda, det kallar jag bra loppispris!
Fanns även pensionärer som hade antikvisning, men där slängde jag bara några snabba ögonkast, inget intressant.

Nej, den där Jämjöloppisen kommer jag aldrig mer besöka!
Innan jag upprört stormade ur Jämjös loppislokal hann jag hitta en make till min äggkoppshöna.
Vet inte tillverkare, men visst är den söt!


Liten söt vas för årets första pelargon!

Vackra virkade handskar. Tror ni de är hand- eller fabriksgjorda?
Ordning och Reda.


Dessa glas är ett tidigare fynd, det är egentligen inte jag som samlar på dem, men för en femma stycket blev det så.
De är lagom stora, sköna att dricka ur och framför allt snygga!

4 kommentarer:

 1. Då vet jag att jag inte behöver besvära mig med att åka till Jämjö-loppisen. Men du - vilken nderbart fin liten vas du hittat! Lovely!

  SvaraRadera
 2. Ne, det är bara en onödig utflykt, fast man kan ju ha tur att någon "vanlig" står där. :) Sen är ju den lilla retroaffären i Jämjö "centum" värt ett besök, de är inte jättedyra och har fina retroprylar!

  SvaraRadera
 3. Haha, nu känner jag igen mig igen. De där glasen har jag också nämligen. Mina absoluta favoritglas till vardags, de är så sköna att dricka ur.

  SvaraRadera
 4. Elina, ja visst är de underbara! Kul att ha lite annorlunda vardagsglas istället för Ikeas! :)

  SvaraRadera