söndag 8 augusti 2010

produktivt

Igår blev det mycket gjort i Sofieberg. Mor & far var här och hjälpte till hela dagen.

Jag gjorde klart sov-/teverummet, så nu ser det faktiskt ut som ett riktigt rum, med en 50-talshörna och en vit/shabby chick hörna, fler bilder på det kommer ikväll när jag har städat upp och gjort klart det sista.

Vi har i veckan letat efter en duschkabin, eftersom badrummets plastmatta är i så pass dåligt skick att ett badkar utan duschdrapperi inte funkar. Minsta vatten medför en risk att det rinner rakt ner i golv och väggar. Vi ska riva upp allt i det rummet för att säkerställa att eventuellt mögel försvinner. Vi vet i dagsläget inte om det blir hall eller tvättstuga där, planeringen för att pussla ihop rummen eftervåra behov är i full gång!

Hursomhelst så har vi letat med ljus och lykta efter en någorlunda billig kabin och efter förslag på en begagnad för 4000;- och en ny för 3000;-, hittade J tillslut en som han lyckades pruta ner till sjuka 400;-! Den är i superfint skick och ett riktigt fynd!

Så J och Paps satte in den, de var tvugna att plocka isär den då den inte gick igenom badrumsdörren! När de väl fått in den så passade inte kopplingarna ihop, så för tillfället har vi ingen dusch, men det löser sig på måndag när affärerna är öppna. Tills dess får vi låna Em's dusch.

De har även satt dit dörr och dörrkarm till källaren, som J byggt, då det gamla var helt uppruttet! Upphör aldig att imponeras av J's uppfinningsrikedom och händighet! Hur många killar bygger en egen dörr?

Nu ska vi iväg till Boråkra för att plocka iordning det sista. Tråkigt men vi måste ju tömma.

Lägger upp lite bilder från loppisrundan i Lyckeby som mor & jag hann med!



Del av sov-/teverummet, min älskade stringhylla.




jenny sa...
hej prylen som du skriver är en liten karda är en urgammal fakirbädd som dom använde till blomster arrangemang förr i tiden. nu för tiden så är dom i smidigare modell.

Tack Jenny!

Funkar även som vykortshållare.


Fat, Sommar, Rörstrand.


Två stora uppläggningsfat, Koka Blå, Rörstrand.


Vacker glaskonst, antagligen från Glastornet i Nättraby, ,vilket fynd!


1 kommentar:

  1. hej prylen som du skriver är en liten karda är en urgammal fakirbädd som dom anvnde till blomster arrangemang förr i tiden.nu för tiden så öär dom i smidigare modell

    SvaraRadera