måndag 14 juli 2014

heldag i kalmar

 Ösregnet hade inte riktigt nått fram till stallet när vi anlände vid 11-tiden för att borsta och fläta Robins passhästar Fideli Star och Åtting Hornline inför dagens lopp på Kalmar. Tycker det är trevligt att stå och pyssla med hästarna och de verkar tycka det är lika mysigt, för de står så still och fint tills man är klar. 


Här ska Åtting lastas. 

 Cezanne Boko stod och glänste inne i boxen i väntan på sitt lopp.

Här har Robin bytt om, redo att värma lite hästar. 

 Fina Åtting på G att värmas. Jag fick förtroendet att ta på huvudlaget eftersom Robin var ute och värmde en annan. Såklart dubbelkollades det, men det blev godkänt.  Det var mycket att göra under dagen och en extra prao-elev var nog ganska uppskattat.  Om det knep skulle jag nog kunna sela på en häst utan att sätta allt bakofram, fast jag tar hellre av allt och duschar dem efteråt, men snart så kanske man har kunskapen.


 Robins första lopp av två, hästen var tyvärr inte i sin bästa form och trampade sig dessutom när han började galoppera, så när ekipaget kom in i stallet upptäckte vi att blodet sprutande från ett sår på kronranden. Banveterinär tillkallades per omgående, men när han kom hade vi fått stopp på blodflödet och hästen stod obekymrad i boxen. Det såg värre ut än var det var turligt nog.
Robins andra lopp gick direkt efter så jag hann inte följa hela då jag duschade av oturshästen, men kom åt teven i tid att se hur en annan kust går ut precis framför Robin så han får gå ut i fjärdespår för att komma förbi. Hade det andra ekipaget bara stannat kvar så tror jag Robin hade vunnit, nu slutade han tvåa. Inte illa det heller såklart, men känns surt när nån annan klantar till det så.

 Här har vi precis anlänt till stallet, möra efter 8 timmar på travet, och packat ur allt. Alla hästar står o mumsar kvällsmat, utom "Kåre", ni vet den när goshästen som Robin vann med när vi var på Halmstad senast, som nyfiket kikar vad man gör och helst ska få lite mulgos med.

Encore Zon, "mys-kåre".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar