fredag 19 november 2010

masaker i hönsgården

Jag kom undan!


Då var det dags igen, inatt tog mördar-mården kål på 12 hönor och tuppar, en saknas fortfarande. 4 av dem hade lyckats ta sig ut ur kaoset genom att flyga genom rutan ovanför dörren, så det var glassplitter överallt, men inga skärsår, de var helt oskadda och gick utanför och pickade när J skulle fodra dem på morgonkvisten.
Det var den gula värphönan och dito tupp, samt en åsbohöna och den andra tuppen, som såg ut som överste tupp, som klarade sig.
J sa att han var trött på det, nu vill han inte ha fler hönor. Men jag tycker vi ska kläcka fram några egna igen till våren, vi har fortfarande kvar äggkläckningsmaskinen som vi fick låna sist en mård var framme.

Vi har verkligen otur med våra höns, förra veckan tog räven en höna och dödade två, då kollade J igenom nät och hönshus och vi började spika igen luckan in på nätterna.
Denna gången hade mården, de är nästintill omöjliga att stoppa, speciellt när man har hönshuset i en gammal bod med vinklar och vrår, hittat en liiiten, liten springa där han hade klämt sig in. Odjur!
Efter jobbet åker vi till Boråkra och hämtar fällan, det är en "fånga-djuren-levande-fälla", så får vi tag på han ska jag köra upp han till Lappland så kan han sitta där på skaren och skämmas!

2 kommentarer:

  1. Naaaaaw. Dom som små hönorna, stackarna. Jävla mård! Spark i röva ska han ha.

    SvaraRadera
  2. Men den lilla svarta då ???????

    SvaraRadera