måndag 13 september 2010

helgen

Killarna jobbar på taket, halva borta än så länge.
Taket.

Igår hade vi fint besök av mamma, pappa & Robin, mormor o morfar, samt Daniel med barnen. Så kul med fullt hus! Vi fikade ute och njöt av det fina vädret, sen fortsatte killarna riva taket på bodarna. De hann riva nästan halva, samt lägga för med provisoriska takbitar av masoniten som vi rivit ur inifrån huset.
Nästa helg är det dags igen, hoppas verkligen de hinner klart så vi kan börja planera köket snart!

Morfar, som är gammal snickare, vill gärna vara med och hjälpa till, men får nöja sig med att inspektera från marken.

Stadigt växande brädhög, sötaste morfen är med!

Till vänster var tidigare en vägg, men den var det myror i.
Öppna spisen har J börjat knacka ner uppifrån, så vi kan lägga taket utan strul.
Ser ut som ett gammalt ödehus!



Renoveringsplaner, 2.0

Nu är vi inne på en annan lösning än den tidigare redovisade.
I versionen 2.0 har vi kvar köket där det ligger idag, istället för att flytta det till det större rummet på södersidan, ut mot vägen. Där ska vi istället ha teverummet.
Köket blir då lite mindre, men i gengäld har vi murstocken igen. Ut mot matsalen ska vi riva delar av väggen och placera en köpmansdisk i öppningen.

Jag har hittat ett par bilder som påminner om vårt kök, skulle inte förvåna mig om det är exakt samma mått. Såhär tänkte jag mig i hörnet där murstocken är. Problemet är bara att J vill ha ugnen i brösthöjd, så vi får väl se.

Bilderna är lånade från renosign.



Hallar, matsal, arbets/gästrum och tvättstuga är samma, med undantag för kombinerad gästtoa och tvättstuga.
Stora badrummet ska vi istället ha på övervåningen, där köket ligger idag.
Känns bra att ha det stora fina badrummet intill alla sovrummen.

Jag har varit lite orolig att ha badrum på övervåningen, om det blir läckage, samt för att gjutjärnsbadkar är så tunga.
J och paps säger att det inte är någon fara, för tätskikten är så bra i nutidens badrum att det inte blir några läckor ner i golvet. Och om badkaret är för tungt får vi stärka upp golvet.
Ja, det låter ju himla simpelt när de säger det så..

Ser framför mig badkaret med lejontassar, stående framför fönstret, kar & duschblandare på golvmonterade ståndarrör, högspolande toalettstol.. Kikar på Badex och bara njuter!

2 kommentarer:

  1. Hej Sandris.
    Vad fint allt ser ut på bilderna. Har en känsla av att ert hus kommer bli helt outstandning vackert! Är så glad för din skull!

    Jo de är få förunnat att hitta vänner som verkligen månar om varandra. Verkar vara så i många kompisrelationer, att trots att man på ytan ser ut som de bästa vänner så döljer de sig en massa skit, även i vuxen ålder.

    Så håll hårt i dem du hittat.

    Ha de bäst!

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Va kul o planera renovering, synd bara att det inte går fortare utan att det tar lite tid ;) ja du, vi måste ha varit på olika ställen!! :) men ni var väl i alanya med?? Fast det ä ju skilland var i alanya man bor.. O hotellet gör ju mkt tror jag för hela vårt område med hotell, strand o affärer va ju skitfint!! Du måste åka dit igen med annan inställning :) vi vill dit nästa år igen, häng på så ska jag lära dig pruta på plats :) haha!! Jag hörde dessutom av folk vi träffade där att de var mkt bättre kvalitet på kläderna i turkiet än i thailand. Billigare i thailand men mkt sämre kvalitet. O som sagt, prutar man ordentligt får man det till bra priser :) Kram

    SvaraRadera