måndag 4 november 2013

En dag på Jägers

Jag ska in och duscha av Dixie Chick efter värmningen.

Vet inte om jag kan kalla mig en retrobloggare för tillfället, för det är mest trav nu för tiden, helt ointressant för alla utom familjen, så jag har väl blivit lite av en dagboksbloggare, i brist på intresse att loppisblogga, det gör jag ju på Instagram så det räcker. Hellre lite dagbok än inget inlägg alls. :)

Förra lördagen var vi hursomhaver på Jägersro hela dagen, tycker det är kul när det är trav på helgerna så jag kan följa med. Denna gången var det Robin och Oscar som skulle starta, så vi flickvänner följde med upp som hjälp och sällskap. Vissa kan ju mer än andra om man uttrycker det milt, men denna gången fick jag vara med och öva och ta på huvudlaget, som ett träns fast ändå inte, vet inte hur jag fick på det, hästen såg lika förvånad ut som jag, men till sist fick jag på det rätt iallfall.
Loppen gick väl sisådär dock. Oscar startade i två lopp och Robin i ett.
Den där Britt Palema har ju fått för sig att hon ska galoppera efter starten, och i lärlingsloppet som Robin körde henne i sist gick det ju bra ändå, hon tappade massa mark i början men smög ifatt och vann trots allt, men här kom hon aldrig riktigt in i striden igen.
Och hästen som Robin startade med, Dixie Chick, hon höll på att sparka Robin till en blöt fläck strax efter start om det inte hade vart så att han förutsett attacken och lyckades avstyra två rejäla sparkar i ansiktet utan istället fick sig en känga på skon.
Man känner sig rätt hjälplös och vettskrämd när man står där på publikplatsen och det ser ut som ens pojkvän får två raka högrar av bakbenen! Huamej!
Loppen på Halmstad i måndags blev inställda och framflyttade pga stormen, så i onsdags startade Robin med Picabo Elin, som vann sitt lopp sist, så förväntningarna var på topp eftersom Robin vunnit med henne tidigare. Motståndet var väl lite hårdare denna gången kanske, men ekipaget slutade 3:a tillslut, hurra!


Första starten, Åjo Hornline med Oscar påväg mot startbilen.

Samling bakom startbilen.

Robin spanar in loppet.

Nästa start, Oscar och Britt Palema påväg upp på banan.

Brittan i duschen efter loppet.

Robin selar på Dixie Chick inför värmningen. 

Värmning bland traktorer och hästar.

Robin och Dixie Chick påväg från värmningen.

Robin rycker skorna inför loppet.

2 kommentarer:

  1. Hej! Nu kommer en lite annorlunda fråga... Jag hittade hit (eller egentligen din gamla blogg) då jag googlade "gräddvita hus". Vi ska nämligen måla vårt hus till våren och vill ha exakt den färgen som ni hade på huset i Sofieberg. Så anledningen till att jag skriver är att höra om du möjligen minns färgens kulörnummer? Vänliga hälsningar Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria! Roligt att du gillar färgen. Vi körde många rundor och tittade på husfärger när vi skulle måla och fastnade för färgen på prästgården i Ramdala. Vi knackade på och det slutade med att vi fick köpa den kvarvarande färgen eftersom de gjort en egen färgblandning av Linoljefärg från Ottossons färgmakeri. Jag minns tyvärr inte exakta kulörnumret och mitt ex har flyttat från huset nu. Får jag reda på kulörnumret så skriver jag en kommentar här! :)

      Radera