torsdag 12 augusti 2010

renoveringsfunderingar


Igår kom min älskade bror hem från sin långa Londonvistelse. Han var efterlängtad och lika fin som alltid och han fullkomligt sprutade idéer om huset!
Han kom på den suveräna idén att lägga badrummet där det idag är en entré, hall och badrum. På det viset blir det ett extra rum nere, som han ville ha till fördrinksrum. Han har jobbat på för många fina fester i London, det hör jag! :)
Dock har ju alla idéer både fördelar och nackdelar och med denna iden följde nackdelen att det förmodligen ser ganska konstigt ut om vi skulle plocka bort entrén, som ligger på framsidan. Dessutom känns det alldeles för långt bort att behöva springa genom hela huset för att komma till toaletten.

Vi har antagligen skrotat idén om att flytta köket till södersidan, dock hade jag nog egentligen helst velat ha det där.
Rummet är större, ligger mot vägen så man är mer "med" och då hade vi tänkt använda framsidans ingång, som gemensam grov/finentré, vilket merför att gäster ser hall och kök direkt.
Minus där är ju att det inte finns någon murstock och vi som vill ha vedspis. Dessutom blir det ett himla krångel med att få ut köksfläkten på något bra ställe.

En annan idé är att ha kvar köket och öppna en del av/hela väggen ut mot matrummet. Då blir badrummet i Robins fördrinksrum, med två ingångar, en från trappen ner från övervåningen och en från andra ingången på framsidan. Då skulle väggen där pardörrarna är nu stängas igen och badrummet hamnar "bakom" allt. Dock finns det ett visst minus med två badrumsdörrar, när man går in låser man båda, men låser bara upp den ena när man går ut och då får man likväl springa runt nästa gång man ska in.

Gällande hallen vid groventrén tänkte vi först ta bort den lilla toan helt, men efter konstaterandet att de två avloppsrören som isåfall skulle gått rakt upp och ner i hallen inte gick att plockas bort, kom Robin och mamma på den perfekta idén att bygga om den lilla toan till en garderob och flytta på dörren så den istället sitter "på hörnet".

Marias underbara klädkammare, se hennes renoveringsarbete här.


Åh, så många möjligheter och idéer att tänka på! Hade nästan vart lättare att flytta till ett klart hus där det inte fanns så många alternativ att välja på!
Konstaterat är iallafall att innan varje idé bearbetats ordentligt så kommer ingen renovering ske! Vill inte riskera att man ångrar sig!

Marias fina veranda, se hennes renoveringsarbete här.


En sak som iallfall är säker är att vi ska ha två glasdörrar ut från matsalsrummet ut på en stor veranda!
Hittade en helt underbar blogg häromveckan, den heter Maria Renoverar och är en "Renoveringsdagbok av 1920-talshus". Satt med hakan i knät när jag bläddrade igenom alla underbara idéer och insåg att det är just det här jag letat efter!

Lånar lite bilder av henne för att visa vad jag menar med ovan, kanske smått förvirrande funderingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar