måndag 24 september 2012

in i renoveringssvängen igen!

Nu händer det saker i mitt liv kan jag lova! Både positiva och negativa och jag känner att jag har mycket olika saker att skriva om, så det kanske blir två inlägg så det inte blir för mycket i ett enda stort.

För att ta det från början så börjar vi med de negativa händelserna.
Efter 3 underbara veckor i Mexico, kom jag 15 minuter efter att ha äntrat min kompis lägenhet i Göteborg raskt ner i verkligheten igen. Från himmel till helvete på 15 minuter så att säga.
Jag hann se ett allvarligt sms från min chef innan mamma ringde och undrade om jag levde eftersom vi missuppfattat hemkomstdatumet, vi kom på tisdagskvällen istället för på måndagskvällen som vi trott.
Jag berättade om smset och mamma sa att chefen även ringt till henne, så hon visste vad det gällde.
Jag bad henne berätta för att lugna mina nerver, eftersom jag trodde jag blivit uppsagd iochmed det stora varslet här. Lyckligtvis var jag inte uppsagd, men dessvärre skulle jag bli förflyttad till en annan avdelning. Suck.
Innan vi skulle lägga på frågade jag hur det var med mormor och morfar och då bröt ju helvetet ut.
Båda hade fått åka amulans till sjukhuset, och värst var det med morfar, han hade inte långt kvar.
Bröt ihop totalt där på golvet i lägenheten, allt helvetes skit på en och samma gång!
Jag tog första bästa tåg hem dagen efter, och vi åkte direkt till morfar där vi vakade vid hans sida.
Det var som att han väntat på att jag skulle komma hem så han kunde ta farväl, för när han såg att jag var där blev han så glad, men samtidigt så blev han snabbt sämre. Nu fanns det ingen anledning att dröja kvar i jordelivet, nu hade han tagit farväl av alla.
På fredagen den 14 september klockan 14:12 somnade han så in medan jag låg med huvudet bredvid honom, som vi alltid gjorde när jag var liten och vi sov middag, och mamma satt vid hans sida, vi höll hans hand och berättade gamla minnen för honom.
Jag är så glad att allt gick så snabbt så han slapp ligga och pinas. Älskade morfen.

För att övergå till de goda nyheterna så mår mormor bra igen.
Huset står dock tomt nu, vilket fått mig att allvarligt fundera på att flytta dit. Till Johannishus. Sveriges rövhål, typ. Fast jag har nog gått och blivit gammal när jag närmar mig 30-strecket, för jag trivs som fisken i vattnet där nu när jag provbott några nätter. Hela helgen spenderades där och hela söndagen slet pappa, mamma och jag med att riva ner den envisa sjögrästapeten i sovrummet. För det måste renoveras, varesig jag ska flytta in eller vi ska hyra ut det.

Planen är att budgetrenovera hela huset, i sov- och vardagsrum riva ner sjögrästapeter, måla väggar och lister. Köket är äkta 50-tal, med en lätt renovering på 70-talet, så där ska luckorna få tillbaka sin mintgröna färg och tidenliga handtag, samt nytt kakel och ny plastmatta. Toan som går i brunt kommer få ett lager vitt färg på och nytt porslin.
Enligt tidsschemat bör det vara klart om 3 månader, för jag kom med förslaget att vi skulle fira julafton där, som förr i tiden. :) Vi får se hur det går, jag håller er uppdaterade. Till att börja med blir det bilder från helgens slit.






3 kommentarer:

  1. Har varit inne och läst det här inlägget så många gånger och tänkt att jag ska lämna en liten kommentar, men varje gång jag sitter här och ska skriva så blir det bara tomt...
    Det är bara så fint att du hittat något bra i allt det svåra. Att du tillsammans med familjen tar dig an det fina huset.

    SvaraRadera
  2. Vad han kan, Pappa Puppra! :D

    SvaraRadera