torsdag 21 januari 2016

Hej mitt vinterland!



Så blev det vinter även här till min stora glädje och efter den omåttligt populära skridskopulkan så körde vi en favorit i repris. Lily lyste med hela ansiktet när pulkan knarrade genom nysnön, morfar sladdade lite och ned för en och annan liten backe gick det.
Vädret var så vackert, minus 6 grader, solen sken och vinden var alldeles stilla.
Är så glad att snön behagade komma medans jag hade dessa två extra mamma-veckorna, känns nästan lite tråkigt att sätta sig inne och jobba på måndag när snön ligger utanför. Men den blir väl som vanligt inte långvarig och då har man det bra där inne på kontoret i värmen.
Och om jag känner tiden rätt så går månaderna fram tills det är vår och dags att gå hem och mysa igen väldigt snabbt. Men nu lever vi i nuet och imon tar vi fram pulkan igen!








måndag 18 januari 2016

Skridsko-pulka!


Idag har vi äntligen tagit oss ner till isen! Jag hade helt missat att den var så tjock så den gick att åka på, så i eftermiddags åkte vi ut till Hasslö och en liten vik vid Hallarna där isen låg helt blank och inte en enda människa var i sikte. Jag kunde således utan att skämmas ta på mig min ridhjälm och stappla mig ut som Bambi på hal is, ja man tager vad man haver för att skydda den lilla knoppen.
Lily åkte pulka i det frostiga gräset, helt överlycklig och när hon o morfar for runt som virvelvindar på isen ekade skratt och glädetjut mellan kåsarna.











fredag 1 januari 2016

En snöfattig jul..


Gott nytt år till att börja med! Tänk att ett ovanligt händelserikt år redan flugit förbi, som vanligt hinner man knappt med. Nu är det slut på hemmamyset, det är dags att börja jobba och Robin kommer ta över marktjänsten här hemma.
Jag ska fundera lite över någon slags årskrönika, men tills vidare så kommer det lite mobilbilder från julen i Lindvallen. Det var tyvärr barmark och plusgrader nästan hela veckan, det var först sista dagen som minusgraderna kom och backarna blev riktigt bra att åka i.  
Men vi hade väldigt kul och trevligt ändå, vi var ju samlade hela familjen, både från min och Robins sida, så det var perfekt. Nästa år drömmer jag dock om en jul hemma, med gran, tomte och massa julmys. Lily fick inte träffa någon tomte, men julklappar blev det ändå och hon tyckte det var så roligt att riva upp paketen. Dock hade jag förväntat mig att alla papper och kartonger skulle vara mest intressanta, men hon föll för en liten lurvig robotkatt och gav till förtjusta tjut över denna. 
Den är fortfarande en favorit här hemma, så jag tror nästan att batterierna tar slut snart..
God fortsättning!