fredag 23 maj 2014

olle eksell tittar inom

Igår medans pappa och Robin kämpade med handfatet, kämpade jag mot feber och ikearamar.
Det kom en rulle på posten, en efterlängtad plansch som äntligen hittat hit! 
Nu är frågan, ska jag ha den ensam i köket, eller tillsammans med ett Andy Warhol citat i matsalen?




tisdag 20 maj 2014

fota dimma

Idag har jag varit på 7-årskalas hos min bästa kompis Em, tänk va tiden går fort! Känns som igår vi sprang på varandra efter ett par års uppehåll, hon alldeles höggravid. Ett par veckor senare föddes Ville. Sen var vi som ler och långhalm igen och så även nu, 7 år och tre barn senare. Sanna vänner ska man verkligen vara rädd om.
Påvägen hem körde jag inom hästarnas sommarhage i hopp om dimma och lite mörkrosa himmel. Kanske lite sent, men fick dimman iallafall.







fredag 16 maj 2014

på stringyllan



Kände för att testa olika inställningar på kameran och då var den nyuppsattta stringhyllan ett hett objekt! ;)
Just nu har jag ställt lite allt möjligt där, så vi får se hur länge det varar. Det är det bästa med hyllor, att man kan variera sakerna som står på i en oändlighet. Just nu är det alltså allt från Syco-vaser, mammas gamla fladdermusfåtöljer till vikta böcker, apotekarflaskor och pockets.
Packade upp lådan med vaser häromdagen också, vilket är anledningen till att hela spiskanten är fullproppad med mestadels tyska vaser. Det är ju så lätt att det slinker med en när man är på loppis, för de är ju så snygga och billiga!








tisdag 13 maj 2014

dubbelseger

Robin och Falk Nalan i vinnarcirkeln.

Det har gått bra för Robin på senaste, tre vinster på en vecka! 
I måndags var vi på Halmstad, då blev det en förstaplats med Encore Zon och i fredags var det dags på hemmabanan i Kalmar. 
Det var breddag, dvs en dag där de stora namnen inte får vara med, så kuskar som inte kört så mycket får chansen. Robin tog den och det gav honom en dubbelseger.

I Travronden stod att läsa "Robin Swedberg är att räkna med i sulkyn. Fredrik Perssons lärling försitter sällan en bra chans. En felfri styrning med Roger Gustafssons Falk Nalan är det inte alla som klarar av.
Det gjorde den gänglige 27-åringen och tog därmed hem långloppet. Han segrade även tillsammans med Martin Redls Freccia Rossa."   

Även Barometern nämnde Robins insats:
Robin Swedberg tar för sig mer och mer. Freccia Rossa behövde inte göra mycket i loppet och hade de bästa krafterna över upploppet.
Bakom Falk Nalan visade han prov på goda körhänder när han lyckades lotsa hästen felfritt ett helt lopp.
Falk Nalan lever på sin styrka och han hade de bästa krafterna trots att han fick trava utan rygg hela loppet. 

Tillsammans med Jolene Day blev det en sjätteplats.

Innan första start var han ren och fin. Sen blev det lermask på resten av kvällen.

Här tillsammans med Mustang Sally P.H, lermasken på!

 
Med fina Freccia Rossa kom första vinsten.

 Tillsammans med ägaren för ett vinnarfoto.

Segerintervju.

 På G med Angelice Coger.

 Ekipaget slutade på en fjärdeplats.

Angelice Coger med 3/4-stängt.

Med Falk Nalan var andra segern klar.

Rosetten sätts i huvudlaget påväg mot vinnarcirkeln.

Lerig kusk.

Vinnarparet.

Andra intervjun för kvällen.

Tummen upp för bästa lärlingen! :)

Mot segerdefileringen.

söndag 11 maj 2014

konsten att sätta upp en stringhylla...




Idag var det äntligen dags att få upp stringhyllan på väggen! Eftersom det är betongväggar var pappa tvungen att komma med slagborren i högsta hugg. Jag hade en klar bild över hur det skulle vara. Men som dom säger, inget blir som man tänkt sig.
Först skulle jag ha 3 stycken hyllor bredvid varandra, men när vi höll upp dem mot väggen blev det alldeles för brett. Sen skulle jag istället ha två stycken, 2 svarta gavlar och en vit.
Sagt och gjort, pappa mäter och mäter för att få den på mitten. han mäter och räknar och när han tillslut är färdig och har märkt ut borrplatserna så ser det jättefult ut! Pappa mäter med en annan utgångspunkt, det tar tid, för pappa är noggrann. När han är färdig att borra tycker jag att det också ser dumt ut. Pappa suckar, men säger inget och börjar mäta från början igen. Tillslut ser det bra ut och pappa börjar borra upp den svarta gaveln. Men då visade det sig att de svarta och vita var helt olika, så hyllplanen skulle bli helt snea på ena sidan.
Jaha, då tar vi två stora och en liten svart istället. Borr borr, skruv skruv.
Testar och inser att nej, den lilla svarta passar inte heller ihop med de stora svarta!
Det var ju det jag sa, sa pappa, det var bara de vita som passade ihop när vi testade innan ju.
Jaha.. jag lyssnade väl med fel öra då..
Sätt upp de vita istället då så får det väl bli fult, muttrar jag, trött och hungrig.
Pappa mäter lite till och får tillslut upp gavlarna och se på tusan, det blev tre gånger så bra som jag tänkte från början! Trägen vinner och pappan med det gyllene tålamodet pustar ut. <3
















lördag 10 maj 2014

Taft-kalas

Markus fyllde år och Sara hade anordnat ett hederligt saftkalas, med 9 sorters kakor och en gigantisk tårta som smakade himmelskt! Allt var så vackert upplagt och donat så var tvungen att gå lös med mobilen!
Såhär ska ett kalas anordnas! Vi hade köpt en vit vinbärsbuske i present, kul med lite levande presenter som man dessutom kan äta! :)
Snart kommer ett inlägg om Robins fantastiska fredag, med en dubbelseger!