måndag 31 mars 2014

en vårdag i Johannishus

I söndags spenderade vi hela dagen i Johannishus. Robin stod för målningen medan jag tog mormor på en lång promenad i solen.
Lady ville inte komma fram och bli fotad, så lilla Dillba fick vara med istället.
Komsi komsi, nej, men stå där då, lite zoom har jag minsann..

Dillba mumsar.
Kajjorna är för smarta! De sitter på ryggen och pillar bort vinterpälsen som de sen använder till att bygga bo. Häst blir fin och fågel får byggmaterial. Win/win! 

Endel låg och solade sig.

Pyttesmå blommor på en berghäll som blir enorma med zoomen!

Kohagen där morfar och jag gick på äventyr.

Äntligen har vitsipporna kommit!


lördag 29 mars 2014

modevisning

Idag gick jag lite oväntat en modevisning tillsammans med min kompis Sara, som var den som vart med och anordnat detta event för designers i Blekinge. En av modellerna hade blivit sjuk, så då fick jag, efter viss tvekan, göra en insats. Och trots stor nervositet ångrar jag mig inte, vilken boost för självförtroendet! Fantastiskt roligt att gå för Saliveja's utbud, med prickar och 50-talsstuk!
Bilderna tog min fantastiska sambo, väldigt bra för att "inte kunna fota"! ;)









fredag 28 mars 2014

fobier, ljusstakar och lite annat

Mitt senaste loppisfynd var ett sånt där spontant "åh, den gillar jag"-köp. Behöver egentligen inte en endaste ljusstake, ljuslykta eller liknande till, men för en tjuga får den komma hem och provbo. Enligt klisterlappen är den tillverkad på Pukeberg Glasbruk. Ingen kändis kanske, men fin där den ligger på bordet och påminner om ett förvridet taccobröd.
Om några timmar är det helg, då far jag upp mot Kalmartravet för att titta på mannens lopp, kanske satsar en peng också nu när jag hade sån tur att vinna första priset i vinlotteriet här på jobbet.
Imorgon ska jag gå modevisning, bra bot mot min "tycker-inte-om-när-folk-tittar-på-mej-fobi"? Tur att en av de medverkade kan hjärt-lungräddning..

I bakgrunden mitt hav av kuddar, två senaste favoriterna är från Ikeas serie "BRÅKIG".






måndag 24 mars 2014

stringding


Man har alltid har plats för en stringhylla till, så när en kollega tipsade mig om en annons där två hyllor såldes mailade jag säljaren direkt. 
Dagen efter åkte jag två mil rakt upp i skogen och hämtade hem dessa skönheter.
Ett bra pris är givetvis a och o och jag skulle aldrig betala 800,- för en hylla som endel annonser ligger på. 
Det mesta jag har gett för en hylla är 500;- och det är max. Här fick jag båda för 600,- så jag är väldigt nöjd! :)







fredag 21 mars 2014

vår

Nu har jag diskuterat det lilla objektivproblemet med en kunnig kompis och han trodde jag skulle må bra av ett Canon EF-S 18-200/3,5-5,6 IS. Ja det är en enda sifferkombination, men jag fick förklarat för mig att 18-200 är ett bra omfång. Det börjar utzoomat och kan zooma väldigt mycket, ett allroundobjektiv som passar alla mina önskemål och som inte behöver bytas när motivet ändras. Ska åka till Media Markt och se om man kan testa det live. Ca 4000;- går det på, tydligen billigt även om det låter fasligt mycket i mina öron! Dock hade han letat fram ett som skulle passa mig, men det hade gått loss på 18 000;- (!!) så ja, jämför man med det så är det väl "billigt". Men men, kanske är värt pengarna om man börjar använda kameran mer och får bättre bilder på köpet?






lördag 15 mars 2014

Thailand part 3:2

Det var en långdragen resa detta, men här kommer sista bilderna från systemkameran som jag lovade.
Har ju som sagt de flesta bilderna i mobilen, får se om de kommer upp i ett senare skede, ska försöka ligga lite mer i tiden här på bloggen istället, men det blir ju oftast inte så att man har något "viktigt" att skriva om, och inte tar man upp kameran särskilt ofta heller och fotar prylar i "studio" som man gjorde förr. Nej man slänger upp en bild lite snabbt på Instagram istället.
Funderar för tillfället på om man skulle inhandla något annat objektiv till kameran istället, eller ett par stycken olika skulle förmodligen behövas om man läser runt på nätet. Vill ha ett för porträtt och ett när jag är med Robin på travet. Blir så avis när jag ser bilderna andra tar, men så har ju dom "de rätta grejerna" samt Photoshop med. För handen på hjärtat, objektivet man får till är inte särskilt bra. Känns lite slöseri på en sån fin kamera att man tycker bilderna blir tråkiga/dåliga bara för att man inte har nåt passande objektiv. Men det kostar ju plenty money och så ska man ha kunskap med. Jag får helt enkelt ta tag i detta ilandsproblemet så jag kan börja fota lite snyggt!
Men tillbaka till Thailands djurliv, här kommer fotona från snäckebacken.

















lördag 8 mars 2014

Thailand part 3:1

Här kommer sista delen av bilderna som gömde sig i systemkameran. Den blev inte överdrivet använd eftersom jag dels va livrädd att få den stulen, har man den med sig kan man inte bada tillsammans utan en måste vara kvar på stranden och vakta den, dels för att den är tung och otymplig att bära med sig i strandväskan. Sen hade jag iPhonen med mig istället, så de flesta bilderna ligger i den.
Denna gången tog jag med mig kameran på min vanliga "inspektionsrunda" - tänker på boken "En man som heter Ove", har ni inte läst den, gör det - längs stranden och kollade på djur och annat finurligt som vi inte har i den svenska naturen, en brännmanet här, en krabba där..


 Här lämnade jag av Robin när vi kom på morgonen. 
Han ville gärna vänta en stund innan första doppet, så det var så mina inspektionsrundor kom till. 

Det här är vår trädkoje-restaurang, där vi intog de flesta av våra luncher när vi låg på Kata stranden. När högvattnet kom var vi tvungna att vada över för att komma dit!

 Båtar på torra land? Ja, halva dagen iallfall, sen kom floden.

När det var ebb såg man all bråte som gömde sig på bottnen, det är oväntat mycket sopor, mest plastpåsar, och plastsaker, men även en stol eller så.

Det här revet var helt dolt under vatten under eftermiddagarna.


Ni ser hur högt vattnet går på det svarta delen av stenarna.

Får man inte plocka  med sig koraller hem får man väl fota dem istället.

 Fick turen att se en av de omtalade båtarna av bananblad! 
Lastad med rökelse, ljus, blommor och en handskriven lapp var den så vacker där den flöt ut mot havet!



Djurlivet kommer i nästa inlägg!