fredag 28 december 2012

spontant kvällsmys

Tog lite iPhonebilder häromdagen när jag hade tänt upp juleljus och ljusstakar så det sken så fint i hela lägenheten, det är det absolut bästa med julen, kvällarna med allt juleljusmys!

Fick ni några fina julklappar? Jag fick bland annat två fina ljuslyktor, Kastehelmi från Iittala av min bror, de blev så fina på soffbordet!

Och som ni ser längst ner, har man ingen gran att pynta, så får man ta det man har, ett par älghorn tex! :)







tisdag 18 december 2012

pyssel

Jag pysslade ihop ett litet "tittskåp" i min glaskupa, med gamla prylar som jag hittat tidigare. Att sånt som folk anser som "skräp" kan bli så vackert i grupp! En gammal almanacka från 1953, som jag hittade i ett gammalt ödehus, blöt och dan. En gammal nyckel från Sofiebergs uthus, en trådrulle och en papperspåse med småspik från farfars källare, ett hemmapysslat paket och en hjärtan på tråd, lite Instagram och voila! ;)




onsdag 12 december 2012

Skumtomtefudge


Såhär i juletid är det en massa mat och godis som görs hemma på Ekholmen. En självklarhet jag vill dela med mig av är skumtomtefudge, himmelskt gott!

12 skumtomtar
50 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1 dl grädde
Några droppar röd karamellfärg
Lite kärlek
Lägg smör, skumtomtar (klipp i små bitar), socker och grädde i en kastrull.
När allt är smält bryter du ner chokladen i bitar och smälter ner tillsammans.
Efter det droppar du lite karamellfärg i så de blir rosa och fina.
Där efter tar du en form och lägger bakplåtspapper i, fudgen ska bli ca 1 cm hög, så det är ingen jättestor form som behövs. Där efter sätter du den i kylen över natten, sen är det bara att skära i lagom stora bitar.

torsdag 6 december 2012

hyacintpyssel

Hyacinter hör verkligen julen till och nu när den börjar slå ut sprider det ju en sån underbar doft i hela köket!
Med ståltråd och lite pärlor kan man förgylla dem lite extra!
Visst passade den i klyftvasen! :)
Det är lite dåligt med mossa, grenar och minigranar i år, nu när man inte längre kan gå bakom huset, in i skogen och plocka det man vill.
Det var tydligen dryga böter om man plockade granar olovandes, så det vågar man ju sig inte på, eller?
Vi får väl se om jag kan hålla fingrarna i styr..





tisdag 4 december 2012

vikandets ädla konst

För några veckor sen investerade jag i min första "designpryl", en Normann Copenhagen Norm 69 Large, som jag av en ren tillfällighet påträffade för halva priset i en affär i Kalmar och eftersom jag tidigare spanat in den så var det inte så mycket att fundera över, utan jag slog såklart till!
När jag senare på kvällen öppnade paketet och såg alla bitar funderade jag en sekund på vad jag gett mig in på.. 3 timmar senare, när gick ögonen i kors och fingrarna värkte och var röda av allt vikande, gav jag upp och gick och la mig, lite mer än havla lampan var klar.
På morgonen fortsatte jag, med mina värkande fingrar och tillslut, efter sammanlagt 5 timmars vikande, var den så äntligen klar! Var det värt 5 timmar? JA! :D