fredag 27 juli 2012

köksdetaljer

Jag tycker det är lite fint att blanda mina retrosaker med prylar som, om man bara tittade på dem rakt av, nog skulle klassas bättre i ett lantligt kök ala Lantliv-tidning.
Enligt mig blir inredningen bäst om man använder de sakerna man tycker om och trivs med, oftast blir det en fin och intressant mix av det hela!
Och att inreda med loppissaker ger ju ett givet samtalsämne för de som kommer på besök, varesig man är en frälst loppoman, eller en helt vanlig ikeaperson!






torsdag 26 juli 2012

uppdrag rensning!

I lördags var jag hemma hos J för att rensa ut mina kvarvarande pryttlar från huset, det har bara dröjt 4 månader och skulle säkert dröjt ännu längre, men vi kände båda att det var dags att ta tag i det nu innan hans nya tjej ska flytta in.

Det kändes lite sorgset att svänga in på uppfarten som man gjort så många gånger förut, allt är ju så invant, men nu så långt borta och inte längre vårt.
Det gick bra ända tills jag kom in i hallen och såg alla hennes skor och verkligen insåg att nej, jag hör inte hit längre! Då kom alla känslorna och jag grät en skvätt, men sen var det full fokus, så resten av dagen flöt på bra.

Höll på att trilla baklänges när jag insåg att, nej, det är inte bara den överfulla vinden som ska rensas, det är även 3 uthus, växthus och källare! Ja, herreminje! Det var bara att hugga in och vi klarade tamejfanken att tömma allt utom ett par stora möbler! Hade vi inte fått hjälp av pappa och Robin så hade det dock varit värre.

Tog en bild på eländet i morfars numera smockfulla garage och det ska nämnas att jag har ett lika stort rum till inne i garaget, även det fullproppat med prylar från när jag flyttade ut ut huset! Sen är även morfars gamla sovrum fyllt. En återkommande tanke är; jag ska fan aldrig mer besöka en loppis!! Men det vet jag att jag inte kan hålla och jag har faktiskt besökt några i år, men jag köper bara en fjärdedel av vad jag gjorde innan, så det känns väldigt skönt.

Hann rensa lite i måndags och min nyloppisfrälsta kompis hittade lite som föll henne i smaken. Känns roligare att ge bort/byta sakerna till vänner och er bloggvänner. På lördag ska min kompis ha loppis hemma i trädgården, så jag ska försöka rensa lite imorgon så jag med kan stå där och förhoppningsvis bli av med lite bråte. Men såklart sparar jag retrogodbitarna till er! :)





måndag 23 juli 2012

tänk positivt!

Ett av senaste loppisfynden, ljusstake i älg/renhorn.
Så ful så den är snygg!

Häromdagen var jag och tittade på en helt fantasisk lägenhet mitt på Ronnebygatan, som jag föll pladdask för! Planlösningen var väldigt finurlig, vinklar och vrår och en trapp ner till teverummet, med kakelugn, högt i tak och helt nyrenoverad, med alla gamla detaljer sparade. Jag blev eld och lågor såklart och hoppades jag skulle få den. I fredags fick jag dock till svar att "lägenheten är tyvärr uthyrd till någon annan". 
Men eftersom jag är helt säker på att allt händer av en anledning, så åkte jag hem, skitförbannad, men
med en tanke i huvvet, nu jävlar ska jag trivas i lägenheten!
Jag släpade möblerna hit och dit, svetten flödade och när jag väl var klar och fått undanplockad så var jag så himla nöjd! Fattar inte varför jag inte gjorde så från början!
Och nu skiter jag i det där med att man inte får spika i väggarna, jag gör det ändå, det kommer inte märkas ändå och två spikar hit eller dit känns ju som att det kvittar. Stringhyllorna får vänta till nästa boende helt enkelt.
Det positiva tänkandes fortsatte i helgen, för jag tyckte ju att Ekholmen låg lite för långt ifrån centrum och det är drygt att gå hem när man varit ute, så i lördags tog jag helt sonika cykeln till festen, sen stod den troget och väntade utanför krogen, som en ädel springare redo att galoppera hem mig i lördagsnatten.
Och återigen tänker jag, varför har jag inte tagit cykeln innan?
Hur svårt ska det vara att tänka positivt och göra det bästa av situationen egentligen? Nej, det är inte så himla svårt alls faktiskt! Ännu ett tecken på att ljusare tider har börjat smyga runt knuten!

Såhär blev det i sovrummet efter ommöbleringen:






Lägenheten på Ronnebygatan:





fredag 13 juli 2012

fredagen den 13

I ett skyltfönster på Gammalt&Nytt stod domhär med bedjande ögon.
Känner ett starkt behov av att ta med dem hem, eller vad säger ni? :)
Tror dock priserna är rätt så höga, men ska kika iallfall. 

Först vill jag inleda med att tacka för era stöttande kommentarer och säga att det faktiskt känns lite bättre nu, sakta men säkert så verkar det som att jag börjat simma mot ytan igen. Kan dock fortfarande känna sjögräset mot kroppen då och då, men snart!
Hade "utvecklingssamtal" med chefen i måndags och det var så skönt att prata av sig med henne, för även hon hade märkt att jag inte var mig själv och jag har varit orolig att hon skulle vara besviken på att min prestationsförmåga sjunkit, men hon var verkligen förstående och peppade mig att låta det ta sin tid och att det inte gjorde något, det viktigaste var att jag mådde bra.
Så hon gav mig ett uppdrag över veckan, varje dag skulle jag göra något som gav mig positiv energi!
Det kan jag verkligen rekommendera för alla, för det har hjälpt mig jättemycket! Bara små saker, som tex att gå ut och leta lite svamp, att jag sen hittade kantareller gav ju ett extra glädjetjut!
Eller som att hänga med brorsan, papsen, kompisen med familjen och tokhoppa i deras studsmatta tillsammans med barnen! Ta ett dopp i havet, eller köra ett riktigt intensivt träningspass!
Ja, det är såna saker som jag har gjort i veckan och ikväll är det kulmen av allt roligt, Hasslöfestivalen!
Längtar hela året efter denna lilla festival, helgen då hela ön lever upp! I år kommer Hoffmaestro, Loreen, Status Quo, Mikael Wiehe & Vapenbröder mfl!

måndag 2 juli 2012

fler källarfynd o lite gnäll

Var nere en sväng till bland mina nerpackade saker och rotade. Är som att gå på en loppis där allt är gratis! :) Denna gången återupptäckte jag "här" skylten av Marianne Westman samt den orangea plastbrickan.

Har inte blivit några loppisar alls på ett par månader, har tappat intresset helt. Är inne i en depp-period just nu när jag inte har lust med nånting. Känner mig bara omotiverad och bitter, ingenting är roligt.
Ena sekunden förbannad, andra helt förstörd och ensammast i världen, börjar gråta för ingenting. Jag tänker och funderar mycket fram och tillbaka, men kommer inte fram till något vettigt, bara fler frågetecken.
Men jag tror det är endel i sorgearbetet, fast jag gör det uppenbarligen tvärt om. Jag var glad och positiv i början, men nu 4 månader senare är jag ett vrak.
Men men, det är bara att hålla ut.