fredag 27 april 2012

home sweet home

Tänkte det var dags att visa er mitt hem, eller ja, teverummet utan teve iallfall. :)
Det är det rummet jag tycker jag fått mest iordning.
Sovrummet är fortfarande under uppbyggnad, inväntar en 1,20 säng, som jag kan ha med huvudändan mot väggen, för just nu står min gamla 90 säng på singelvis med hela långsidan och huvudändan inklämd i ett hörn, ser väldigt singelaktigt och ensamt ut, me not like!
Dessutom har jag en lång teakskänk mot väggen mitt emot och den har jag upptäckt var lite onödig, behöver ett skrivbord till min pysselhörna istället. Frågan är bara vart jag ska göra av skänken, vill inte sälja den, för nån gång får jag väl en större lägenhet eller ett hus, men mofas källare är överfull och ingen av mina kompisar är i behov av en nästan 3 meter lång skänk. Tips någon? ;)


Här har vi en överblick av rummet.
Där skåpet till höger står hade jag ju planerat min stringyllevägg, med alla gavlar jag samlat ihop,
men nu ligger de istället och gråter i mofas källare :(
Blev dock ändå nöjd med att ha skåpen på detta vis,
har ju så mycket fina saker jag vill kunna titta på varje dag.
Här har vi min "läshöra" som jag inte använder egentligen, förmodligen hamnar väl teven här sen, när jag nu köper en. Pallen kommer från momo & mofa, stringbordet fyndade jag billigt i en loppisbutik och stolarna stod ute på gatan med en lapp "varsågoda", så en av dem bor hos min bror.
Nu får jag användning för mina gamla planscher från tiden i skivbutikerna igen. Är väldigt glad för mina två gigantiska kent-planscher, och de är faktiskt ganska fina när de står lutade mot väggen.
 
Den här coola skålen köpe Robin till mig på Camden Market i London.
Blick från andra hållet. Bordet gjorde paps i träslöjden i början på 60-talet,
känns såklart extra roligt! 
Den fina tavlan gjorde jag med hjälp av tyg från Åhléns och en träram 
där tyget häftades upp, I love! 
Kuddfodral från H&M Home, jag älskar verkligen tryck med flora och fauna!
De fina rosorna fick jag av min kopis 5-åriga son, som hade greppat dem på Maxi och sagt att dessa, de är de allra vackraste, de ska Sandra ha! Gullunge!
Jag gillar verkligen den gamla Ikea-mattan som jag fått låna av Robin!

Och så får ni en liten bit av köket också. :)

onsdag 25 april 2012

mer tysk skönhet

Här kommer nästa önskemål för uppvisning! Föll ganska pladdask för denna för några år sen när jag hittade den i en antikaffär. Samma tillverkare som föregående. Tror jag gav 80;-, väl värt, för den är stor och rymlig! Just nu ligger det en massa gamla smycken i den. Det pratade vi om att ha som utmaning för ett tag sen, nån som är på? :)

För er som är intresserade av knästatusen, så gör det sjukt ont om jag råkar vinkla knät för mycket åt något håll, måste hålla det på samma plats hela tiden. Hade jag inte haft kryckorna hade jag haft stora problem!
Såna vardagliga saker man inte tänker på är helt plötsligt en utmaning, tex ta på/av byxor, strumpor och skor, lägga sig i sängen, sätta sig på toan, och att hoppa upp i badkaret och ta en dusch utan hjälp finns inte på kartan! Det är väldigt påfrestande när man är frisk i huvudet, men är så handikappad i kroppen! Kryper på väggarna här i lägenheten! :(





tisdag 24 april 2012

uteritt och knäoperation

Igår tog vi årets första uteritt med vår lilla hoppgrupp. Föredrar dock hoppningen framför både uteritter och dressyr, men nu lär det nog inte bli någon ridning alls för mig på några veckor. Opererade nämligen bort en knöl, som jag haft så länge jag kan minnas, från mitt knä idag.
Tog mod till mig och sökte för det för ett halvår sen, har liksom inte blivit av innan. Jag hade lärt mig leva med att alltid ha lite ont, helt sjukt egentligen! Då visade det sig att jag hade schlatterknä när jag var yngre, vilket dock är lite underligt med tanke på att det mest drabbar unga, idrottande killar, och jag är inget av det, vad jag vet..
Något hade dock gtt fel med mig, så det hade bildats tre benbitar som låg löst inne i denna knölen!
Hursomhelst så sa läkaren att om man anstränger knäet för mycket nu efter operationen, så kan det bildas en ny knöl, dock beroende på svullen vävnad och inte benbitar.

Kanske inte så konstigt att den gjorde ont, speciellt med tanke på hur stora benbitarna var som bodde där inne! Morbid som jag är så bad jag ju att få se dem, så jag fick dem i en burk med mig hem, haha!
Ska lägga upp före och efter bilder sen när knäet läkt och jag får ta bort bandage och sådär.
Operationen gick bra och det är först nu när lokalbedövningen börjat släppa som det faktiskt gör ont. Har speciellt svårt för att böja knäet utan ilande smärta, så jag är glad att jag var och hämtade kryckorna hos momo igår!
Så, nog tjatat om knäknölar! Lovar att nästa inlägg blir om ett annat fint loppisfynd som jag inte visat tidigare och tills dess får ni titta på lite hästbilder! ;)





söndag 22 april 2012

Tysk skönhet

Nu fick jag en hel massa energi efter att ha haft ett 2,5 timmes långt Skypesamtal med min australienska kompis jag träffade på Phi Phi Island. Känns som att jag skulle kunna springa ett maraton så lika bra att passa på att fota min tyska burk och blogga om det, fort som tusan! Jag minns inte var och när jag köpte den, men visst är den sockersöt! Det var Linda som tyckte jag skulle visa upp den när hon var hemma hos mig, så, här kommer den! :)






fredag 20 april 2012

drömlägenhet

Måste bara visa denna underbara lägenhet som brorsan hittade på Hemnet häromdagen!
















torsdag 19 april 2012

skrivbord

Kikar lite efter ett skrivbord till sovrummet, har inte hittat "det" än, funderar om man ska nöja sig med något av dessa sålänge. Vad tycker ni?

Bild lånad härifrån.


Bild lånad härifrån.


Bild lånad härifrån.

onsdag 18 april 2012

diamanten från helvetet


Skulle sätta mig och pyssla ihop pappersdiamanterna som It's a House tipsade om idag, men mitt tålamod räckte inte hela vägen.. Det gäller att hantera det där papercraftet med varsamhet och vara på ett bra humör, annars går det åt helvete och blir inget annat än en ihopaskrynklad boll.  
I mina bästa stunder har jag åstadkommit både katter, Totoro och lyckokatter, alla i fint skick utan arga skrynklor på. Men detta, åhh, det såg så lätt ut, men nej inte idag.. Godnatt!
Bilderna och det ursprungliga bloginlägget kommer från http://www.minieco.co.uk/.






fredag 13 april 2012

60's

Helgens retro make-up är räddad! Har funderat på hur Twiggy fick till sin, men nu vet vi!

Har total avsaknad av inspiration när det gäller inredning hemma. Den lilla saken att jag inte får göra hål i väggarna (!!) sätter ett stort svart skynke framför min fantasi och jag kommer inte förbi det.
Såg framför mig hur snyggt det skulle bli med min stringhyllevägg tillsammans med 60-tals soffgruppen i teak och svart galon, men nu får jag väl börja sälja av mig alla hyllorna istället, för vem vet när jag flyttar här ifrån.

Hade velat ha ett snyggt retroskrivbord, gillar att sitta och pyssla och ha mina saker på "rätt plats", men nu står allt intryckt i mitt långa sideboard och det känns som att jag har alldeles för många möbler på den lilla ytan. Egentligen vill jag ha ett vitt sovrum, för teaken ger ett mörkt intryck där inne, men vart ska jag göra av alla mina teakmöbler, för jag vill ju inte göra mig av med dem!

Jag har nog fått till det ganska fint egentligen, men jag känner mig ändå inte hemma, det känns opersonligt och tråkigt, men det är nog för att jag inte bott in mig riktigt ännu. Jaja, det löser sig väl med tiden, eller vad tror ni? :)

Vi avslutar denna fredagen den 13:e med en helt underbar låt av Lana Del Ray, en av mina absoluta favoritartister just nu. Ge den en chans, för den börjat lite speciellt, men när den väl kommer igång blir man helt kär, jag hittade den i morse och har nog lyssnat på den 10 ggr redan!



Trevlig helg!

lördag 7 april 2012

Glad Påsk!




Hej kära bloggvänner!
Just idag, när jag unnade mig en lyxig påskfrukost, kom lusten tillbaka att göra ett inlägg!
Blev så lycklig när jag verkligen tittade på mitt porslin, egentligen äter jag ju på det varje dag, men nu så studerade jag det med andra ögon och fick en liten uppenbarelse. Ja, det är ju därför jag loppar!
Jag håller tummarna för att lusten håller i sig! :)