onsdag 30 september 2009

ögonskav & kannibalism

Nyopererad, grinig och ledsen. Ser lite halvdant, men känner ändå mig tvungen att updatera min status.

Operationen gick jättebra, och fort! Lasern arbetade bara ca 10 sekunder, men helvete va bränt det luktade! Och jag säger ju bara en sak, titta aldrig på Youtube om hur operationen går till innan du själv utfört den!!
Så även att jag inte kände något av det doktorn gjorde, så såg jag ju och visste precis vad han gjorde, så jag glömde andas för jag va så nervös och kom på det när jag höll på att svimma! Sköterskan sa innan, de två viktigaste sakerna du måste komma ihåg är, kolla hela tiden på den gröna pricken och andas ljupa andetag med magen! Jojo du, det va en sak för mycket i det läget..

På vägen hm började det skava i vänster öga, fast bedövning skulle sitta i i två timmar egentligen, och det är det jag är mest irriterad på nu. Det skaver, kliar, rinner och gör ont, fast bara i vänster öga, så jag ska väl inte klaga egentligen, för jag har varit väldigt pigg annars! Håller tummarna på att det inte blir värre än såhär sen. Allt är ju individuellt!

Älskling är så snäll och hjälpsam och fixar o donar o hjälper mig, så himla skönt! Sov en stund innan för jag va så arg på skavet, sen kom darling in efter en timme och sa att någon varit och ätit upp en av dom små! Kycklingarna tänkte jag direkt och for upp som ett skållat troll, men det va ännu värre, det var min lilla, lilla svarta, mest tama, dvärghöna. SNYFT!!!

Det måste ha varit en rovfågel (fast vi har aldrig haft någon sådan här innan) eller skatorna, för hon låg inne hönsgården, där det inte är något nät över.
Det låg en stor fjäderhög och lilla norpan låg längst bort i gården, i en hög av tarmar, fjärdar och sina vänner, PICKANDES MITT I SMETEN!! Jävla kannibaler!!
TUR att jag inte såg något av detta, darling hade varit omtänksam och lagt henne längre bort i trädgården under en gammal spann.. Morbid som jag är var jag tvungen att titta på henne (måste ju ta reda på vilken av hönorna det var eftersom alla tre inte ser exakt likadana ut) och säga "adjö".
Jag kan sammanfatta den synen med att jag kommer inte äta kycklingbröst på VÄLDIGT länge..

RIP

tisdag 29 september 2009

Inför operation-ögon

Idag har det verkligen varit påtagligt att det faktiskt är imorgon jag ska fixa ögonen!
Fick spänningshuvudvärk nu och är för tillfället mest orolig för att nåt ska gå fel så att jag blir blind! Men jag är säker på att allt går bra och att jag egentligen borde oroa mig för hur ont det kommer göra efteråt..

Men jag får specialpiller av läkaren och sen får jag väl knapra Alvedon om det skulle bli för outhärdligt.
Måste dona lite ikväll inför mitt sängliggande, likabra att ta det säkra före det osäkra och räkna med att jag blir dålig och sängliggande och införskaffa mig lite nödvändigheter..

Ikväll ska jag köra till biblioteket och låna några ljudböcker, blir väl lite småtråkigt när man legat en stund och inte kunnat sova och att anstränga ögonen är det inte något tal om! Ska flytta in cd'n i sovrummet också. Sen måste jag fixa mörkerläggning, man ska ha det mörkt och tyst och sova så mycket som möjligt första dagarna.

Har tillochmed bett bror att vara tillgänglig om det skulle va så att jag behövde hjälp eller inte pallade va helt ensam.

Pratade ju med en tjej på jobbet som hade gjort samma ingrepp och hon sa att hon va helt borta o groggy i 2 dygn o behövde hjälp med att äta, hjälp liksom! Så, likabra att göra bror beredd. Darling måste enligt mig jobba, vill inte att han ska behöva va hemma o ta hand om mig. Men d kanske han vill, så vi får väl se hur det blir i slutänden.

Nej, ska försöka sluta tänka på det en stund och gräva ner mig i lite arbete istället.


idolprat

bild tv4.se


Fan va gutt att Jon och Calle gick vidare igår! Jon har varit en favorit från början för han va så skönt avspänd. Blev dock lite fundersam under programmen i Stockholm när han tappade texten och var allmänt ur form. Skönt att se att det tar sig!
Känns som att denna Idolomgången kommer bli riktigt bra, kanske i klass med 2007 när Amanda Jenssen och Daniel Karlsson ägde hela Idol!
Förra årets gick förbi ganska obemärk, jag försökte hänga med, men alla var så slätstrukna och tråkiga så det va ingen som föll mig så pass i smaken att jag ville följa programmet. :/

måndag 28 september 2009

idol

bild tv4.se

Just nu är jag lite kär i Calle, tyckte han var bäst i kvällens Idol.
Det är nånting med honom som gör att jag bara smälter!
Rösten är underbar och han är ju bara så efterblivet söt när han e så blyg!
Kolla in hans audition!
Ikväll blir det svårt, för alla var bra! Har däremot lite svårt för hobbit-andreas..

lördag 26 september 2009

loppis&lyxdag


Superhärlig dag idag! Vaknade pigg av mig själv 8:15, sen kom mamma vid 9 och vi gav oss av mot Lyckeby Pingisklubb där jag hittade skitsnygga salladsbestick ala 60-tal och ett par andra småsaker.
Sen vidare mot Stadsträdgården där mitt första fynd blev en nätt liten kökssoffa för 150;-. Vi funderade på hur vi skulle få hem den där himla soffan, men mamma promenerade helt sonika till sitt jobb 300 meter där ifrån och lånade en stor skåpbil när vi var färdigloppade! :D





Efter soffan gick det som vanligt utför och jag plockade på mig allt från plåtburkar, sykorg, juldukar och väskor till tavlor, ministekpanna och decilitermått! Haha, ibland förvånas jag över mig själv och min förmåga att plocka på mig ditten o datten!

Väl hemma var darling ute och dök med Chris o co, så mamma o jag passade på att ta oss en efterlängtad fika innan vi gick igenom alla dagens fynd! Älskar momentet när man går igenom dagens skörd och känner sig så oerhört nöjd!


Vi har pysslat lite i trädgården under dagen och i eftermiddags satte älsklingen och pappan äntligen upp de två efterlängrate hyllplanen i köket, så nu har jag pyntat som om det vore självaste julafton!



Ikväll lyxade vi till det med hämt-kina, så mumsigt! Sen fortsatte lyxen med marängsvissen som vi egentligen skulle smaskat på darlings födelsedag i måndags! Vilken dag!

fredag 25 september 2009

huset


Nej, vet nån vad, jag blev såå besviken på det där huset! Det såg ju så fint och perfekt ut vid första anblicken! De som bor där och har gjort renoveringen, har ju verkligen gjort sig själva en björntjänst.
Huset är alltså så fruktansvärt oestetiskt renoverat, både invändigt och utvändigt och de har inte bevarat nånting av den gamla charmen!

Jag ska inte säga nåt till 100 % då jag inte vart innne på någon visning utan utgår bara ifrån bilderna på Hemnet, men det ser fanimej ut som att de har tagit bort de gamla spegeldörrarna och istället satt in nytillverkade i furu brytit upp, eller (förhoppningsvis)lagt nytt golv över de fina trägolven.
Det är nya, smala golv, vägg och fönsterlister och jag vetifan vad de har gjort med taken på övervåningen, för jag kan absolut inte tänka mig att de såg ut så från början!

Det är ju ett enda stort Hallelujah att de har låtit balkarna i taket sitta kvar!Alltså, det mesta av detta hade man ju på egen hand kunnat återställa till en tidsenlig anda, om det inte hade varit för att badrummet i princip va nyrenoverat, i 90-talstil!
Och som alla vet så är det ju väldigt dyrt att renovera ett badrum och således inget man gör bara för att få det som man själv vill, så då hade man helt enkelt fått leva med ett beigekaklat badrum och en kompass i golvet..

Tvättstugan var i stort sett obefintlig, lång och smal och såklart även denna nyrenoverad, dock i nybyggt 2000-talsstil, vilket jag iof kunnat leva med, men hur i helvete ska man få plats och hur ska man kunna dölja den städigt befintliga tvätt/strykhögen i ett öppet rum?

Droppen som fick bägaren att rinna över och mig att skrika rakt ut att jag skiter nog i detta huset var att 50 meter därifrån låg en fullfjädrad bonnagård, med allt vad det innebär..
Kände framför mig stanken av grispiss, kor och allt annat mindre muffinsdoftande som kommer från en bondgård, från tidig vår till sen höst.
Men det finns såklart någon familj som inte är lika petig som oss och som tycker att detta är världens finaste hus och tur är väl det, tänk om alla skulle tycka om samma sorts hus, då skulle ju chansen vara i princip obefintlig att man någonsin skulle hitta sitt drömboende!

Alla bilder kommer från hemnet.

torsdag 24 september 2009

30 minuter kvar och fredag imon..

Sitter och rensar lite på hårddiscen, just in case man skulle få foten. Det är så mycket man samlar på sig, både texter, bilder, dokument och mail! Helt otroligt, förr räckte det att man städade sitt rum..

Egentligen borde jag skaffa en backup till alla mina foton, skulle vara en total katastrof om allt försvann! Och så dålig på att framkalla papperskopior också! Men nu för tiden har man ju datorn som fotoalbum så det känns lite overkill..

Ikväll ska vi åka till Perstorp för Idol och matlagning, får se vad som bestäms, men det pratades om ost och skinkpaj med marängsviss som efterrätt. Mmm!

Det kliar alltid så förbenat i mina inredningsfingrar när jag är där uppe, det finns så många möjligheter! Just nu känner verkligen extra mycket hur jag saknar ett alldeles eget hus som jag får göra som jag vill med och som är bara mitt!

Jag vet precis hur jag vill ha det, men just nu finns det så många käppar i hjuen att jag börjar tappa både ork, lust och hopp om att någonsin hitta det perfekta hemmet att förverkliga mina drömmar med! Det tär verkligen på en att ständigt vara på jakt, ständigt bli besviken och att alltid ha skiljda åsikter! Suck..

OJ, va glad jag blev nu på en handvändning! Hittade just det perfekta huset som jag VET att darling kommer älska!!
Återkommer!

tisdag 22 september 2009

Rensa!

Då var tiden för operation beställd! Fick tid redan 30 september! Shit va jag har vart nervös och okoncentrerad idag för detta! Dagen har gått på halvfart och nu känns det som att jag vart på jobbet i 16 timmar istället för 8. Suck..

Kan inte säga att jag har nån lust eller ork att köra hem och laga mat nu, vill snarare bara hem och krypa ner under täcket och sova tills imon nångång.

Det enda negativa med ingreppet är att jag blir borta från ridningen fram till tidigast 6 november.. E ju en helt evighet till dess!! Men, men, hoppas de har köpt in lite nya hästar till dess. Saknar min Shakira. :/


Funderar på att rensa ytterligare uppe på vinden och bland mina gamla kläder. Kände ingen separationsångest alls nu när jag rensade ur till en hel ikeakasse och vidarebefodrade till Mia. :D Helt otroligt vad mycket kläder man samlar på sig.. För att inte tala om skor och väskor! Ne, måste hädanefter tillämpa metoden "en in en ut"!

Försöker bli av med en massa möbler som står och skräpar också. Just nu är det ett linneskåp och en Klippan-soffa som förhoppningsvis ska säljas.

Tror jag ska sätta upp en lapp på Maxi också med lite saker som kan skänkas mot avhämtning, eller ta o ringa nån loppis..

Blir så trött på allt onödigt skit som står, ligger och hänger och tar plats precis överallt!

måndag 21 september 2009

Vampyrer, födelsedagar & båtar på land




Idag fyller darling 27 år och jag har efter mycket om och men kommit på den perfekta presenten! Ska in till stan efter jobbet och fixa, var tvungen att varna honom igår om att jag inte hade köpt något, annars skulle han blivit besviken i morse när han inte fick nån present.

Kom på nu när jag satt och skrev att han nog blev lite besviken ändock, eftersom jag inte fixade någon frukost på sängen. Nu fick jag dåligt samvete, men jag hade inte en tankte på att det betydde så mycket för honom i morse, när jag var dödstrött.. Usch, nu känner jag mig som en dålig flickvän.. :/

Händelserik helg måste jag säga! Vi var båda lediga i fredags och tog en roadtripp ner till Malmö. Blev som vanligt försenade och hann bara gå 1,5 timme på stan, så jag shoppade nästan inget alls. Inte kul att springa i affärer när mannen står utanför och väntar och dör av tristess.

Sen intog vi väntrummer på Vårda Ögonklinik på Stortorget, för en förundersökning av min syn. Fick muskelavslappnande och pupillutvidgande, så jag såg ut som en vampyr i 2 dagar, med pupiller stora som sviskon! Men resultatet var perfekt i alla fall och läkaren var supernöjd med min syn och en operation var fullt möjlig! Jippie! Är dock supernervös nu, för det fanns tid redan i slutet på september och nu blev det genast ruskigt verkligt!

Dumma mig satt och You Tube:ade på Lasekoperationer och det var: grose!!
Sen är jag rädd för att det kommer göra väldigt ont och vara skavigt och obehagligt efteråt. Jag måste vara sjukskriven en vecka efter och jag får inte köra bil på 2 veckor. Hela läkningsprocessen tar 12-18 månader, men synen kommer vara bra medans, men fatta att jag är nervös!  Ve..

Igår var vi långt ute, utanför Aspö, med lilla båten och pilkade torsk. Jag va lite halvillamående på vägen ut, för det gick rejält med sjö!

Men när väl pilken va i och jag satt där på taket och dinglade med benen och drog i linan så kunde ingenting varit bättre! Det var helt vindstilla och solen gassade och för ett tag var jag ute i medelhavet! Inte för att jag fick ett fnittans fnask, men darling med paps fick varsen liten en.

Just ja, glömde ju berätta om det märkligaste på hela helgen! När vi åkte ut till pilstället, såg vi något underligt uppe på land på en liten kobbe strax utanför stan. En motorbåt!!  Uppe på land! Den måste ha kommit med en jävla fart, precis missat två stora stenar och flugit upp på land!

Stod en liiiten notis om det i BLT idag, utan bild. De inblandade hade kommit undan med chock och benbrott, helt otroligt!!






torsdag 17 september 2009

snabb uppdatering


Har vart hos momo o mofa hela kvällen och målat deras hall. Jag säger bara aldrig mer måla vävtapet! Idag målade jag upp 7,5 liter färg på drygt 2,5 timme och jag kom inte längre än 1,5 vägg och mormors hall är liten! Pust..

Va hos Frida i förrgår och hälsade på. Skulle köpa några pojkkläder på Lindex med d va fan inte mycket dom hade, till tjejer fanns det däremot i överflöd! Slutade med att jag köpte en svart o en brun o vit randig body med svarta plyshmysbyxor.
Och Frida hade minsann köpt en "present" till mig med! Hon hade vart på loppis och hittat en gammal apotekarflaska som jag samlar på och köpt den till mig, så gulligt av henne! Blev skitglad! Glömde säga att lillemannen var den absolut sötaste bebisen jag någonsin sett! snäll och söt och alldeles underbar! ^ - ^

nehe, nu blir det bingen, ska upp tidigt imon och åka ner till malmö för en synundersökning. känns lite nervöst, tänk om dom bara pratar grekiska och jag inte fattar nånting! slutar med att dom sätter in två porslinsögon istället... :S

måndag 14 september 2009

14 september 2009


När jag kom hem idag stod det två jättefina plantor ljung på trappen. Då blev jag glad. Gjorde en inplantering innan jag gick in och lagade mat, blev thai idag och besök av två syskon, dock ej mina då Lillstrumpa befinner sig i London ett tag till och Syster-Yster är upptagen på annat håll.

Istället för paltkoma i soffan efter maten, släpade jag med darling ut på en spontan promenad, som snart övergick till upptäcksfärd i skogen. Det slutade med bergsklättring, intrång på brukshundsklubb, björnbärsfrossa, cirkuskonster samt en avslutande joggingtävling.

Nu sitter jag här och känner mig nöjd med min eftermiddag, äter sukkela och lyssnar på Jeff Buckley's Hallelujah. Ibland blir livet underbart av så lite.

Första julklappen!


Känns lite bättre nu när jag pillade i mig lite varm mat och fick lite varm höstsol ute på balkongen.
Blev inspirerad till mina höstplanteringar också, så håller tummarna på att väder, humör och inspiration håller i sig tills jag kommer hem. Då ska jag ut i skogen och gräva upp lite ljung, har så många krukor ska fyllas!

Tänkte köpa en mini en och ha tillsammans med ljung, prydnadskål och nån silvrig växt ihop i en kruka vid dörren.
Fattar inte hur några gamla växter kan va så dyra dock! Därav min extremsnåla gräva-upp-ljung-från-naturen-idé. Men den ljungen växer ju också lite annorlunda än de planterade, mer tätt vilket passar bättre i de stora krukorna jag bara ska ha ljung i. 

BTW, har inhandlat första julklappen! Huga! Jag brukar alltid vara ute i sista sekunden, typ 23 december.. Men ibland hittar man nåt som är helt perfekt och jag lyxade till det lite till mor min när jag ändå beställde, tycker hon är värd nåt litet extra, hon är alltid så snäll och hjälpsam och ställer upp och hjälper mig med en massa mamma-saker som jag inte lärt mig än. Undrar om alla mammor har massor med trixiga knep på lager?

Och snart så fyller sambon år också. Han blir hela 27 år! Shit, när man va fjorton så va det en gubbe i ens ögon och nu är man där! Var tar tiden vägen egentligen, springer iväg alldeles för fort..

Inte vet jag vad han önskar sig heller. Suck.


       


gnällig

Känner mig inte riktigt piggelin idag. Fryser, har ont i huvvet och mår illa. Vet inte om det kanske har med glasögonen att göra, i och med att det inte är rätt styrka i dem och dom skaver och är allmänt blä. Men jag måste ju ha dom för annars kan dom inte göra synundersökningen ordentligt på fredag.

Funderar på att gå hem och vila lite, men sen samtidigt så sitter det lilla samvetet på axeln och påpekar att jag likaväl kan jobba. Suck. Sitter väl kvar lite till så får vi se om det går över.

Är hungrig igen, tror jag ska ta lite joggi, har ju inte ätit ordentligt idag heller.
Gnäll, gnäll , gnäll. Vill hem o burra ner mig i mitt täcke!



fredag 11 september 2009

hus


Såg till min glädje/förskräckelse att "vårt" hus lagts upp på Hemnet nu! Vi som skulle ta tag i det och prata med ägaren innan mäklaren kopplades in, men men, så går det när man har en sambo med tummen i röven.. *mutter*
Men men, det positiva är att utgångspriset inte alls var 1,3 mille, utan 975 000;-, vilket var lite mer anständigt med tanke på renoveringsbehovet. Har beställt en visning nu, så mamma carina får följa med med sina kunskaper och berätta i korta drag vad som behöver göras.
Tror inte det är så mycket utvändigt, men däremot så måste ju ALLT blåsas ur så bara skalet återstår. I princip. Men det är ju just så vi vill ha det, så vi kan återskapa allt i vår egna stil. Jag har dessvärre hört att de puckona som renoverade det förut, renoverade bort ALLT gammalt, så vi får väl se hur mycket gammmalt det finns kvar att återskapa från..
Hoppas verkligen inte att pippis mamma-tanten kommer och bjuder, får då har man ju ingen chans. Eller nån annan heller för den delen. JAG vill ha det huset, och till ett billigt pris! *håller tummarna* Hoppas alla som är på visningen blir ivägskrämda av renoveringsbehovet..

Imorgon ska jag till mormor och grundmåla hallen, ska bli kul och skönt att kunna avlasta papsen lite, han har fullt upp med trappbygget där hemma. Gissar på att gamle snickar morfar kommer stå och tittta på varenda rolltag jag åstadkommer, men det är ju bara mysigt. Sen gör momo lite kaffe o så fikar vi på altanen. Längtar redan! :D

torsdag 10 september 2009

Projekt övervåning



Bilder från www.restorationhardware.com samt www.byggahus.se

Känner att jag måste forstsätta att avsluta projektet jag påbörjade i helgen, för just nu ser det för knävligt ut där uppe på övervåningen!
Tanken är att jag ska måla samtliga dörrar, dörrfoder och golvfoder med vit/grå linoljefärg, i två omgångar. Varje dörr+dörrfoder tar ungefär en timme, så det borde ta ca 6 timmar att få allt klart. Färgen kan vara lite svårjobbad, men fick tipset att hälla i lite mer kokt linolja för att den ska bli lite lättare att arbeta med, får göra det innan jag återgår till arbetet.
Målade även första lagret på tvättställsskåpet, vilket gav det fula 90-tals mörka furut en gammaldags, ljus och fräsch känsla!


Kikar även för fullt efter inspiration till lilltoan på nedervåningen där vi ska inför DUSCH, toa och handfat. Jag har i princip fria händer eftersom hyresvärden och jag har samma smak och tankar om hur vi vill ha det. Underbart!
Jag tänkte mig lite 20-tals inspirerat, fiskade fram lite snygga bilder i rätt stuk.

fredag 4 september 2009

SMS-bus

Jag busade igår och skickade in ett SMS till tävlingen på Din Gata i P3 och Cynthia läste upp det!

Lite kul faktiskt, även om jag inte vann nån "Goodie-Bag"! :D  

Är lagom mör i rumpa och lår efter ridningen igår, men d känns gott att ha träningsvärk i magen!

Funderar på vad jag ska hitta på efter jobbet nu när jag får gå en hel timme tidigare. Shoppa lite på stan kanske? 

Det ska bli så underbart med helg! Tycker 3 dagars helg borde införas,  man hinner ju inte med hälften av det man planerat på två ynka dagar..

Inga loppisbesök inplanerade i helgen, däremot ska vi har bygg och pysseldag hemma imon. Sotarstege ska upp på taket, sen ska vi börja riva ut i lilla badrummet nere. Så jag ska kolla in lite olika badrum och mäta lite o sådär så man kan börja planera! :D

Tänkte mig något svart och vitt i gammaldags lantig stil.

 

 

 

Gomorron!




Kryss i taket, jag va här vid 7 i morse!
Det är konstigt, men ibland är jag mirakulöst nog piggare när jag går upp en timme tidigare än vanlig tid, för då är d med nöd o näppe jag tar mig upp ur sängen och är försenad till jobbet minst 10-30 minuter varje dag!

Så när jag kom för en kvart sen så hurrade alla morgonpigga på kontoret och trodde inte sina ögon! Sen kom JP, tappade  hakan och utbrast "E d sant! Man tror man drömmer!"

Haha, vilket välkomnande!

tisdag 1 september 2009

Elin Anne-Lie



Var på kusinbarnets dop i helgen.
Kusin Marco var så stilig när han äntrade kyrkan med lilla Elin Anne-Lie på armen och mamma Ramona & pappa Pär tätt bakom. Hon va så söt och snäll och kräktes bara lite..
Vet inte om det är åldern som börjar ta ut sin rätt,
för kan inte minnas att man som tonåring hade tårar i ögonen när ett barn döptes..?





Klicka på bilderna för större format.